top of page

Werkwijze & Methodes

Holistische kijk, kennis en aanpak

Het is mijn ervaring, zowel in mijn werk met mensen als in mijn persoonlijke leven, dat gezondheid en welzijn of het gebrek daaraan zich op verschillende manieren uit en nooit één enkele oorzaak heeft. Gezondheid is een samenkomst van het lichaam en de psyche. Een klacht heeft dan ook altijd zowel een fysieke als een psychische component. Met name onze spijsvertering, zenuwstelsel, immuunsysteem, en hormoon huishouding staan in nauw verband met ons psychische welzijn. Het is dan ook zinvol om beiden aan te pakken wanneer je te maken hebt met problematieken zoals een burn out, auto-immuunziekte, depressie, angsten, stemmingswisselingen, of spijsverteringsproblemen.  

Deze aanpak is ideaal als je graag actieve rol speelt in het bereiken van je gezondheid en welzijns doelen, bereid bent om hiervoor veranderingen aan te brengen in je leefstijl, en de motivatie hebt om een traject in te gaan dat mogelijk langer duurt.  

In mijn praktijk kijken we hierom samen naar jouw hele systeem. Hiervoor zet ik mijn kennis als psycholoog, orthomoleculair therapeut, lichaamsgericht trauma therapeut, en yoga docent in om tot een persoonlijke aanpak te komen die bestaat uit methodes die elkaar allemaal versterken en zich zowel op de oorzaak als de uiting van de onbalans richten. 

Lichaamsgerichte (Trauma) Therapie

Onze ervaringen laten sporen na in het lichaam. Daarom is het betrekken van het lichaam en hoe we het leven ervaren via ons zenuwstelsel en spieren, belangrijk wanneer we deze ervaringen willen integreren. Deze integratie zorgt ervoor dat de ervaring niet langer enkel een belasting is, maar ook een opstapje in je persoonlijke evolutie en groei. In de therapie sessies werk ik met verschillende methodes, waaronder TRE®, lichaam gerichte trauma therapie, meditatie, ademhaling, en gesprekken. 

Deze aanpak is ideaal als je het cognitieve begrip, wat je misschien al hebt, ook wilt belichamen en je zowel lichamelijk als emotioneel vrij(er) wilt voelen. 

Orthomoleculaire Therapie

Voeding, suppletie, en levensstijl hebben een enorme invloed op zowel ons fysieke als ons mentale welzijn. Met name op de lange termijn kan een onbalans voor hardnekkige klachten en ziektebeelden zorgen zoals burn out, metabool syndroom, hypothyreoïdie, auto-immuunziekte, of spijsverteringsproblemen. Gelukkig hebben aanpassingen op dit niveau veelal een snel effect en is het een krachtige manier om het zelf-helend vermogen van het lichaam de kans te geven haar werk te doen. Dit kan eventueel in combinatie met een behandeling bij een regulier arts. 

Deze aanpak is ideaal als je graag actieve rol speelt in het bereiken van je gezondheid en welzijns doelen, en bereid bent om hiervoor veranderingen aan te brengen in je leefstijl.

 

Samenwerken aan jouw optimale gezondheid

Gezondheid is niet iets wat je wel of niet hebt. Het is het resultaat van verschillende, fluctuerende factoren. Die heb je niet altijd helemaal in de hand. Soms is een aandoening niet zomaar te genezen, of spelen genen een belangrijke rol. Tegelijkertijd, zijn er gelukkig ook een hoop factoren waar je wel invloed op uit kunt oefenen en is jouw gezondheid voor een groot deel het resultaat van de keuzes die je iedere dag opnieuw maakt. Dit is goed nieuws! Het geeft jou namelijk keuzes en mogelijkheden.

In de sessies begeleid ik je in jouw proces, maar geef ik je ook de kennis en tools die het mogelijk maken voor jou om er thuis mee aan de slag te gaan. Of het nu om aanpassingen in je voeding, het ontladen van spanning via je lichaam, of het verweken van trauma is, de grootste heling en groei gebeurd door wat je leert iedere dag weer in de praktijk te brengen. Ik begeleid je hierin. 

In persoon of Online

Sessies kunnen zowel in persoon in de praktijk in Amsterdam, als online plaats vinden. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de sessies in persoon de doen en een deel online. In dat geval raad ik aan de intake sessie in persoon te doen en de vervolg sessies online.

De online sessies gaan via beeldbellen via de Better Health app. Dit is een veilige omgeving die voldoet aan de privacy voorwaarden. De online sessies worden niet opgenomen. 

Indien je een online sessie inplant voor therapie, met name TRE®, zorg er dan voor dat je je laptop zo plaatst dat je volledig zichtbaar bent, zowel staand als zittend. 

Persoonlijke gegevens en privacy

Tijdens de intake en de sessies deel je veel van je persoonlijke ervaringen en gegevens met mij. Om ervoor te zorgen dat die gegevens veilig opgeslagen worden en enkel door mij, maar ook door jou, in te zien zijn, werk ik met het platform Better Health. Aan het begin van je traject krijg je een eigen account. Middels de Better app heb je altijd toegang tot je account. Hier vind je alle formulieren terug, gezondheidsinformatie zoals lab waardes die je met me deelt, protocollen die ik voor je opstel, oefeningen die ik met je deel, en aantekeningen van de sessies. Via de app kan je me ook berichtjes sturen en je aankomende afspraken terug vinden. Kortom, alles handig op één overzichtelijke en veilige plek!

Betaling

Sessies worden achteraf gefactureerd, binnen 14 dagen na de sessie, en kunnen per bank betaling voldaan worden. 

Vergoeding

Als geregistreerd Orthomoleculair Therapeut en Lichaamsgerichte Psychotherapeut worden de sessies die ik aanbied vergoed vanuit aanvullende verzekering voor alternatieve zorg. Afhankelijk van je zorgverzekeraar kan je tot €40 per sessie vergoed krijgen tot een maximum bedrag per jaar. Voor meer informatie over jouw persoonlijke situatie kan je het beste contact opnemen met je verzekeraar of dit overzicht met verzekeraars en de bijbehorende vergoeding raadplegen. 

Afspraken verzetten of annuleren

Indien je een afspraak wilt verzetten of annuleren, dan kan dat tot 48 uur van te voren geheel kosteloos door een bericht te sturen via de Better Health app. Sessies die korter dan 48 uur  maar meer dan 24 uur van tevoren geannuleerd of verzet worden, worden voor 50% in rekening gebracht. Sessies die korter van 24 uur van tevoren geannuleerd of verzet worden, worden voor 100% in rekening gebracht. 

bottom of page